Hoe raak je verslaafd aan blowen

Wanneer is er sprake van een wietverslaving?

Uit onderzoek blijkt dat geestelijke afhankelijkheid optreedt bij ongeveer 10 procent van de cannabisgebruikers. Dat percentage is hoger dan vroeger gedacht werd.

Geestelijk afhankelijk zijn van wiet (of hasj) betekent dat je wel wilt minderen of stoppen, maar dat dat in de praktijk niet lukt. Je gebruikt dan meer wiet en vaker dan je eigenlijk wilt. Wilskracht alleen is niet voldoende. Online hulp kan je helpen te stoppen of te minderen als je last hebt van verslaving of geestelijke afhankelijkheid. Je leert dan omgaan met je valkuilen en hoe je je doel(en) vol kunt houden op de lange termijn.

Ontwenningsverschijnselen

Bij stoppen met blowen, kun je enige tijd last hebben van onthoudingsverschijnselen. Denk daarbij aan onrust, stress, depressiviteit, zweten, slecht slapen en nachtmerries. De lichamelijke onthoudingsverschijnselen bij een wietverslaving zijn mild vergeleken bij die van heroïne, maar kunnen toch vervelend zijn. Niet iedereen met een wiet verslaving heeft last van onthoudingsverschijnselen.

Wil je hulp bij het stoppen met cannabis of minder blowen omdat het je in je eentje niet lukt om vol te houden? Dan kun je je direct aanmelden voor hulp