Hoe raak je verslaafd aan blowen

Anonimiteit en privacy

Je kunt vanuit huis deelnemen aan het internetprogramma. Dat alleen al maakt de drempel laag en de privacy groot. Aanmelden voor de online hulp van Cannabis onder Controle kan sinds 1 april 2014 ook weer anoniem.

Vergoeding

De online behandeling van Cannabis onder Controle, wordt vergoed door alle zorgverzekeraars in Nederland. Maar is de stap te groot om je huisarts en verzekering op de hoogte te stellen van je deelname? En heb je wel hulp nodig om minder te blowen of te stoppen met blowen? Dan kun je ook anoniem aan je probleem werken. Het kost je dan niets. Ga hier naar aanmelden anoniem

Inschrijven

Je schrijft je in via een online vragenlijst. Daarin vragen wij om een (fictieve) naam, een e-mailadres en informatie over je gezondheid en je gebruik.

Kom je in aanmerking voor ons programma, dan ontvang je een inlogcode. De contacten met je persoonlijk behandelaar verlopen verder online in een beschermde omgeving en niet via e-mail.

In enkele situaties willen wij op basis van de antwoorden die je hebt gegeven, eerst contact met je voor wij je inschrijven. In dat geval krijg je een mail van ons op het e-mailadres dat je zelf opgeeft.

Verwijsbrief

Als je anoniem in behandeling wilt is er geen verwijsbrief nodig. Als je het programma via je verzekering wilt laten vergoeden is er wel een verwijsbrief nodig van je huisarts. Hiervoor vragen wij je persoonlijke gegevens, de naam van je verzekeraar, je polisnummer en naam en woonplaats van je huisarts. Je hoeft voor de verwijsbrief verder niets te doen, die regelen wij voor je. Je huisarts en verzekeraar zijn dan op de hoogte van je deelname aan het programma. Alle zorgverzekeraars vergoeden de online behandeling. Je verzekeraar kan wel je eigen risico bij je in rekening brengen.