Hoe raak je verslaafd aan blowen

Hoe raak je verslaafd aan blowen

Cannabis heeft de naam ongevaarlijk en niet verslavend te zijn. Dit is alleen zo als je af en toe (2 keer in de week) en matig (2 blowtjes per keer) gebruikt. Als je (bijna) dagelijks blowt, is cannabis al minder onschuldig. Zeker als je dan een halve gram of meer wegblowt. Binnen 6 maanden bereik je dan een afhankelijkheid van cannabis. Verslaving dus. Anders gezegd: Cannabis is verslavend als je meerdere weken of maanden (bijna) dagelijks meer dan een halve gram blowt.

Hoe merk je dat je mogelijk verslaafd bent aan cannabis?

Je merkt dat aan de onmacht om met blowen te minderen of te stoppen. Je kunt het blowen niet laten, ondanks je wil om te minderen of te stoppen en je inzicht dat niet-blowen beter voor je is. Deze onmacht, controleverlies, is het hoofdsymptoom van verslaving.

Overmatig cannabisgebruik

Iedereen merkt na enige tijd onmatig, te veel en dagelijks blowen, dat de lust om iets te gaan doen afneemt. Verplichtingen kom je nog wel na, maar verder daalt de zin in activiteiten tot het nulpunt. Het liefst trek je je terug. Liever geen drukte van mensen om je heen. Liever geen bezoek en liever ook zelf nergens naartoe. Je wordt gespannen en prikkelbaar en tenslotte ontstaan angst- en paniekaanvallen.